Legjobb webhelyek

Hogy találjuk meg a legjobb tippmestereket?

A sportfogadás, mint fogalom jelentősen eltér az emberek fejében. Vannak emberek, akiket még a gondolat is taszít és azt gondolják, hogy a szerencsejáték bűn. Vannak, akik szerint csak egy jó móka, egy kis adrenalin-löket hétvégenként, amikor a fizetésük egy kis részét kockáztatva megpróbálják megtöbbszörözni. Jó, ha nyernek, de ha veszítenek, azt mondják maguknak: Ez csak játék.

És vannak a kőkemény profik, akik egykor ugyanúgy semmit nem tudtak erről az iparról, de rengeteg tanulás, szenvedés és munka után elérték a céljukat és immáron fő bevételi forrásuk a sportfogadásból származik.

Ki ne akarná ugyanezt elérni? Nem sok olyan ember van az életünkben, aki szereti a munkáját, a többség nyűgként tekint rá. Statisztikák szerint 10-ből legalább 8 ember szívesen váltana, de nem mer vagy épp nem tud.

Valóban nehéz elindulni a sportfogadás rögös útján, de szerencsére immáron rengeteg segítség, tananyag, stratégia található az interneten, ráadásul ingyenes és fizetős tippeket is találhatunk. Ebben a cikkben utóbbiakról lesz szó.

A tippmesterek

Ezek az emberek ugyanúgy profi sportfogadók, akik mellette publikálják az elemzéseiket. A legtöbb ilyen oldal havidíjat kér szolgáltatásaikért cserébe, azonban nem törvényszerű, hogy ha befizetünk egy ilyen oldalra, onnantól csak nyertes tippeket kapunk. Ez ennél egy sokkal bonyolultabb témakör, tekintve, hogy maga a sportfogadás is egy bonyolult téma.

Rengeteg oldal hirdeti szolgáltatásait a közösségi médiában, ahol azt ígérik: Megváltozik az életünk, ha befizetünk a szolgáltatásaikra. Aztán az első vagy épp a második sikertelen tipp után azt mondjuk: Ez az ablakon kidobott pénz volt, nekem nem ezt ígérték.

Tudni kell, hogy a legfelkészültebb tipsterek is tévedhetnek. A sportfogadás egy összetett szakma, akkor is tippelhetünk rosszul, ha előtte órákig bújtuk a híreket és a statisztikákat. Nüanszokon múlhat egy-egy fogadásnál, hogy milyen eredménnyel zárul, így pár tipp után nem fair azt mondani egy tippmesterre, hogy nem ért hozzá.

Amennyiben még csak most ismerkedünk a sportfogadás világával, érdemes a fizetős tartalmak helyett először ingyenes tippeket keressünk. Szerencsére, ingyenes tippekkel is tele a padlás és mielőtt tényleg a saját bőrünkön tapasztalnánk meg az adott oldal statisztikáit, amit sokan vezetnek.

Nem mindegy, hogy ezek az oldalak milyen gyakorisággal tesznek közzé tippeket és az sem, hogy milyen szorzóval rendelkező meccseket osztanak meg velünk. Példának okáért az egyik fogadóiroda kitesz napi 10 tippet, átlagban 1,4-es szorzóval, míg a másik iroda csak 5 tippet, de 2,2-es szorzóval. Tegyük fel, hogy mindkét oldal tippjei helyesnek bizonyulnak. Melyikkel fogunk többet kaszálni?

A mennyiség nem egyenlő a minőséggel, így törekedjünk azokra a tippekre, amik valóban értéket adhatnak nekünk, amire megéri fogadni.

Kezdő fogadó koromban előfizettem egy ilyen szolgáltatásra. Az évre már nem emlékszem, de az egyik mérkőzést és az arra kapott tippet sosem fogom elfelejteni: Bajnokok Ligája, csoportkör. Bayern München – Viktoria Plzen. A Bayern már akkor is nagyon erős csapat volt, míg a Plzen… Hát, ők nem annyira. Jött is a napi tipp: Egyértelmű Bayern siker várható, fogadjunk bátran a hazaiakra. A Bayern München győzelmére az odds a következő volt: 1.04. Mindenki kiszámolhatja fejből, mekkora hatalmas összeg ütötte volna a markom, ha ezt a mérkőzést megfogadom.  Ez volt az a pillanat, amikor azt mondtam, soha többé nem fogok ilyen tippekért fizetni. A tippek legálisak-e, vagyis a szerencsejátékok törvényében?

Rossz tapasztalata valószínűleg mindenkinek van, de nem szabad megítélni egy könyvet a borítója alapján. Ezen tipp után az oldal hamar beadta a kulcsot, valószínűleg nem csak én pártoltam el tőlük ezt követően.

Összefoglalva tehát három dologra kell figyelni egy tippadó oldalnál:

  • Fizetős vagy ingyenes?
  • Korábbi hónapok statisztikái 
  • Milyen mennyiségű és milyen szorzójú tippeket adnak?        

Ha megtaláltuk a számunkra szimpatikus tipstert vagy tipstereket: Bízzunk bennük. Ennyi a titok nyitja.

23,978 thoughts on “Legjobb webhelyek